Десерт от Тиква



 ДОБРЕ ДОШЛИ на всички посетители и приятели. Чувствайте се като у дома си!
 Много  съм благодарна, че имам възможността да споделям  идеите си с вас тук.  Благодаря  Ви, че посещавате  и харесвате  блога  ми! Надявам се, че  наистина ви вдъхновявам  и  заедно развиваме творческите си идеи. Не пропускайте да посещавате страницата често, за да бъде в течение на всички  мои статии. Благодаря!
Днес искам да ви споделя една рецепта за лесен десерт с тиква. 
Тиквата е звездата на сезона в декорацията, но какво правим с всички тези тикви, когато ни омръзне да ги подбутваме насам натам.  Аз се опитвам да им намеря приложение и в кухнята, но като че на нашата географска ширина се харесва само традиционната печена тиква.  Не знам как е във вашите семайства, но моето е доста консервативно по отношение на кухнята.  Но колко пъти да си изпечеш тиква и да ти е вкусно... имам около 10 тикви и сигурно по- голямата част ще бъдат изхвърлени. За това и се опитвам да внеса някакво разнообразие в приготвянето на тиква. С тиквения пай ударих на камък, с чийзкейака имах минимален успех, с тази рецепта обаче вече имам сериозен пробив.  :)
Рецептата намерих в интернет, но я пригодих за вкуса на моето семеиство, така че ще ви напиша не оригиналната, а моята рецепта.  Тя е лесна и изключително бърза, приготвя се за около 15 мин.
Съставки:            
200 гр. Бисквити
1 кг. Пюре от тиква
Подсладител на вкус
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче
100 гр. Смлени лешници.
Приготвяне:
Смиламе бисквитите в блендер и ги смесваме с канелата, джинджифила и индииското орехче.
Подслаждаме пюрето от тиква.
 В съдове за десерти започваме да поставяме бисквити, пюре, отново бисквити и накрая смлените ядки.
Десерта е готов за консумация веднага.

Надявам се да ви хареса!


Comments

Popular Posts