Десерт от Тиква
ДОБРЕ ДОШЛИ на всички посетители
и приятели. Чувствайте се като у дома си!
Много съм благодарна, че имам възможността да
споделям идеите си с вас тук. Благодаря Ви, че посещавате и харесвате
блога ми! Надявам се, че наистина ви вдъхновявам и
заедно развиваме творческите си идеи. Не пропускайте да посещавате страницата често,
за да бъде в течение на всички мои
статии. Благодаря!
Днес искам да ви споделя една рецепта за лесен десерт с тиква.
Тиквата е звездата на сезона в декорацията, но какво правим с всички
тези тикви, когато ни омръзне да ги подбутваме насам натам. Аз се опитвам да им намеря приложение и в
кухнята, но като че на нашата географска ширина се харесва само традиционната
печена тиква. Не знам как е във вашите
семайства, но моето е доста консервативно по отношение на кухнята. Но колко пъти да си изпечеш тиква и да ти е
вкусно... имам около 10 тикви и сигурно по- голямата част ще бъдат изхвърлени.
За това и се опитвам да внеса някакво разнообразие в приготвянето на
тиква. С тиквения пай ударих на камък, с чийзкейака имах минимален успех, с
тази рецепта обаче вече имам сериозен пробив. :)
Рецептата намерих в интернет, но я пригодих за вкуса на моето семеиство,
така че ще ви напиша не оригиналната, а моята рецепта. Тя е лесна и изключително бърза, приготвя се
за около 15 мин.
Съставки:
200 гр. Бисквити
1 кг. Пюре от тиква
Подсладител на вкус
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче
100 гр. Смлени лешници.
Приготвяне:
Смиламе бисквитите в блендер и ги смесваме с канелата, джинджифила и
индииското орехче.
Подслаждаме пюрето от тиква.
В съдове за десерти започваме да
поставяме бисквити, пюре, отново бисквити и накрая смлените ядки.
Десерта е готов за консумация веднага.
Надявам се да ви хареса!
Comments
Post a Comment