Любимият ми Дюнер
Здравейте,
Приятели!
От няколко седмици съм вманиачена по тази
рецепта. Хапвам го три, четири пъти седмично J
Рецептата
е на малката ми сестра (която за мен завинаги ще си остане малкият ми бонбон,
но за останалият свят е вече възрастен човек :) ) и когато ми го хвалеше в
продължение на месеци все си мислех, да бе как да не е вкусно това. А и ако
имате по- малки сестри или братя сигурно ме разбирате, те са по- малки, няма
как да им имаш доверие, обикновено по- малките все нещо объркват. (А и ние си имаме лични истории с избухващи домашни
пасти за зъби и т.н.)
Да
се върна на важното, все пак го опитах и се оказа много добър. Ако решите да го опитате ето рецептата :
За
хлебчето:
50
гр ситно смлени овесени ядки
2
яйца
Овесените
ядки се накисват за 10 мин и след това се разбъркват с яйцата. От тестото се „пържат”
питки, използва се не залепващ тиган, за да не се използва мазнина. От тази
смес излизат 4 малки хлебчета като на снимката.
За
плънката:
Салата,
според сезона.
Изпечено
на грил пилешко месо, без мазнина.
Печени
на фурна картофки, предварително нарязани като за пържене.
Чесновият
сос се прави само от кисело мляко и чесън.
Подправки
на вкус.
Остава
само да сложите плънката в питката.
Бон
Апети!
Comments
Post a Comment