Любимият ми Дюнер




Здравейте, Приятели!

От  няколко седмици съм вманиачена по тази рецепта. Хапвам го три, четири пъти седмично J

Рецептата е на малката ми сестра (която за мен завинаги ще си остане малкият ми бонбон, но за останалият свят е вече възрастен човек :) ) и когато ми го хвалеше в продължение на месеци все си мислех, да бе как да не е вкусно това. А и ако имате по- малки сестри или братя сигурно ме разбирате, те са по- малки, няма как да им имаш доверие, обикновено по- малките все нещо объркват.  (А и ние си имаме лични истории с избухващи домашни пасти за зъби и т.н.)

Да се върна на важното, все пак го опитах и се оказа много добър.  Ако решите да го опитате ето рецептата  :

За хлебчето:

50 гр ситно смлени овесени ядки
2 яйца
Овесените ядки се накисват за 10 мин и след това се разбъркват с яйцата. От тестото се „пържат” питки, използва се не залепващ тиган, за да не се използва мазнина. От тази смес излизат 4 малки хлебчета като на снимката.

За плънката:

Салата, според сезона.
Изпечено на грил пилешко месо, без мазнина.
Печени на фурна картофки, предварително нарязани като за пържене.
Чесновият сос се прави само от кисело мляко и чесън.

Подправки на вкус.

Остава само да сложите плънката в питката.

Бон Апети!


Comments

Popular Posts